2011. április 24., vasárnap

Finomra hangolva

Hangszer finomra hangolása...  a lélek finomra hangolása...mely talán az egyik legszebb dallamú hang idelent...   van mikor magunk finomítjuk, s van mikor lágyan átadjuk, s mások által alkotott csodapillanatok ápolják húrjait.
Tegnap East Sussex megyében jártam. Lezúgtunk az autópályán s Brightontól keletre letértünk Seafordnál a tengerpartra s a 7 nővérről elnevezett Seven Sisters szikláktól kisebb túrával a "nővérek partvonalán" gyalog folytattuk utunkat a kiszemelt világítótoronyig. Szavakkal le nem írható az az érzés, mely a szikla szélén láblógatva a ködben úszó láthatárba merengve kelt bennem. Majd hátradőlve alattam a tenger mély, egyenletes morajlását, a sirályok sebes száguldását, a hegytetőn csacsogó birkák hangját hallva aprónak, nagyon picinynek éreztem magam. Becsúktam a szemem s az égfelé felnyújtott kezem kapaszkodót keresett...most is érzem...most is hallom...a domboldalon leheveredve gitár és énekszó mellett lassan nyugodni tér a nap...a hangok finom rezdülései lelkemet simogatják...most. Megint.



Istenem, vajon merre visz az utunk...nem akarom már tudni...megyek. Csendben. Békében.


1 megjegyzés:

  1. Végre, végre elérkeztél, megérkeztél azokhoz az élményekhez, amelyekre igazán vágytál. Lehet, sokat kellett várni, de ezek azok a tájak, benyomások, emberek és pillanatok, melyeket érdemes átélni ott kint, brit földön is. Most, hogy megtaláltad, biztosan könnyebb lesz minden. Az égiek - előbb vagy utóbb - azt ajándékozzák nekünk, amire leginkább vágyunk. Ha kiérdemeljük. A legszebb tanításod ebben a bejegyzésben az utolsó gondolat: hogy hova visz az út, nem akarom már tudni. Csak megyek, békében.

    VálaszTörlés